Otrdien, 6. jūnijā plkst. 18:00 Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā norisinājās tradicionālais Pētera Vaska fonda konkurss sadarbībā ar docenta Ērika Ešenvalda vadīto Kompozīcijas katedru.

Šogad žūrijā skaņdarbus vērtēja Pēteris Vasks, Baiba Kurpniece, Dita Krenberga, Vilnis Šmīdbergs un Sandis Šteinbergs.

Žūrijas locekļi šogad izlēma nepiešķirt 1. vietu, bet piešķīra divas 2. vietas un vienu 3. vietu. Prēmiju par izcilu interpretāciju žūrijas locekļi izvēlējās nepiešķirt.

2. vietu ieguva Diāna Gritāne (prof. Andris Vecumnieks) par skaņdarbu “06.02.2023” un Renārs Veličko (prof. Selga Mence un doc. Ēriks Ešenvalds) par skaņdarbu “Ar laiviņu ielaidosi”.

3. vietu ieguva Kārlis Rērihs (prof. Andris Vecumnieks) par skaņdarbu “Balāde par kaprīzo kumeliņu”.

Fonds saka lielu paldies par mūziķu un komponistu ieguldīto darbu un dalību konkursā, kā arī cer uz dalību arī turpmākos konkursos!

Ikgadējo konkursu Pētera Vaska fonds rīko, lai veicinātu latviešu kamermūzikas jaunradi. Labākie komponisti bieži tiek izvēlēti tālākai sadarbībai Pētera Vaska fonda rīkotajos koncertos.

Konkursā sešus skaņdarbus interpretēja soprāns Eva Marija Savčuka, pianisti Mārtiņš Zilberts, Kristiāns Patriks Krastiņš un Marina Anna Timofejeva, saksofoniste Viktorija Gžibovska, dziedātāja Marta Liepiņa, sitaminstrumentālists Arnis Stepiņš, vijolniece Arina Bardova, akordeoniste Anta Puķīte, flautiste Terēze Tīrmane, mežradznieki Daniels Sabanskis un Kārlis Rērihs.